Personlig


portrett_rose kopi

Hei kjære gjest!

Takk for at du kommer på besøk til min digitale versjon av livet! Jeg tenker på livet som en sammenhengende direktesending.  I NRKs urtid het det «Einar i alle kanaler!», nå er vi alle i alle kanaler.

Det du finner her er en minnebok, en slags utvidet cv, et tidsbilde av en norsk kvinne som levde i Norge rundt 2000-tallet – og noen fremtidsbilder. Kanskje er dette nettstedet også en personlig gravskrift. Jeg forestiller meg fremtidens gravsted som et lite digitalt og navigerbart skjermbilde drevet av solceller, en slags direktesending fra det hisidige; det nærmeste jeg tror jeg kan komme evig liv.

Jeg vokste opp i fjæresteinene i Fevåg på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag. Nå bor jeg ved bystranda i Moss i en one woman compact living-leilighet med boblebad og havutsikt. Jeg har stor tro på havet som løsning på mange av vår tids utfordringer – på vitale områder som energi, mat og medisiner. Og sinnets ro.

Jeg liker salt lakris, NETFLIX, gode bøker, thaimat og GT. Aller best liker jeg å være sammen med min datter Rebekka og hennes familie på Jeløya, med Ivo Ferdinand som midtpunkt og alles favoritt. Hans livsenergi og utforskertrang er en sann inspirasjon! Mennesket består av sine perspektiver, jeg velger Ivo Ferdinands perspektiv!Skjermbilde 2015-09-20 kl. 10.44.05

Hver morgen gjør jeg noen enkle øvelser mens jeg hyller himmel og hav og skriver ned mine drømmer og refleksjoner i digitale dag- og natt-bøker. Drømmen er dødens forværelse, og vil du virkelig sjekke den ”personlige” Rita, så klikk på kategorien DRØM og les min bok Via Regia.

sovende

Vi er alle en dose stjernestøv. Vi kravlet i sin tid opp på landjorda fra havet. Jeg regner meg som etterkommer av mennesker som utvandret den lange veien fra Afrika, og 17. mai ikler jeg meg gjerne en  afrikansk nasjonaldrakt.

Stadig flere mennesker på denne vår blå klode er på flukt og vandring i håp om bedre liv. Det er ikke noe nytt.  Det nye er at vi menneskene blir stadig flere, at vi har utnyttet og tynt vår eneste levende planet til tålegrense og tipping point, at det er lite dyrkbar jord tilgjengelig og at vi klumper oss sammen i stadig voksende byer. Krigene som raser er dypest sett ressurskriger, gjerne med en eller annen ideologi eller tro som rettferdiggjør galskapen. Paradokset er at det er for lite mamma-energier som styrer utviklingen på kloden – samtidig som det fødes for mange barn til at Jord-moderen kan bære oss.

Jeg tror på tallene, på stjernene, på kjærlighetens kraft, på prevensjon, på Moder Jord og på havet – og på at våre trossystemer dypest sett styrer oss alle. Derfor jobber jeg med å utvikle forståelse for den voksende bioøkonomien og blågrønne løsninger.

Menneskene trenger substansiell matproduksjon i urbane strøk som spiller på lag med naturen. Derfor jobber jeg med å utvikle integrerte løsninger for helårs produksjon av sjømat og grønnsaker i urbane strøk.

Skjermbilde 2015-09-20 kl. 19.39.32

Er du med?

Skjermbilde 2015-09-17 kl. 10.10.22
Pyramidegalskaoviaregia34

prosjekterrastaRitaSkjermbilde 2015-09-16 kl. 22.29.45

Skjermbilde 2015-09-17 kl. 11.59.41Skjermbilde 2015-09-20 kl. 19.34.51Skjermbilde 2015-09-20 kl. 15.02.35

Datter Rebekka og Noah på FROKOSTTV:

Se CHANGES; en billedcollage fra livet:

Her er en kort video jeg har laget på mobilen for noen år siden jeg kaller SKYGGEN:   De to kvinnene på svart-hvitt-fotografiene er min mormor, altså mamma Gydas mor: Agnethe Constanse, den andre er min far Herlof Julians mor, Josefine, som døde da pappa ble født. Nå er de alle døde.

.. OG DET NYE LIVET LEVER:

 

Tusen takk for all opplæring og hjelp til

Espen Faugstad / Skaperen av Utdannet.no
(+47) 481 38 958 / espen.faugstad@utdannet.no

Utdannet.no
0551 Oslo